Az egyre növekvő szükségek láttán úgy éreztük, még tovább kell lépnünk, ezért most már szervezet formájában igyekszünk még sikeresebben végezni az állatmentést. Alapítványunk főként kutyák mentésére és segítésére helyezi a hangsúlyt, melyhez saját erőből sikerült a szükséges eszközöket biztosítani (chipleolvasó, szállítóbox, autó, stb.).

Nem elég, ha nem tudunk elmenni egy védtelen segítségre szoruló kutyus mellett. Az állatvédő szervezetek áldozatos munkája ellenére van még mit tenni a felelős és boldog állattartás megvalósulásáért. Bízunk abban, hogy igyekezetünk, anyagi ráfordításunk és alapítvánnyá alakulásunk megfelelően hatékony ellenerő és segítség lesz az állatok védelmében.

Az alapítvány létrejötte nem csupán egy jó szándékú gondolat, hanem több éves háttérmunka volt. Civil segítségnyújtásként 15 éves múltra tekint vissza a tevékenységünk, melyet követett az Elveszett-talált kutyák Facebook-profil létrehozása és 8 éves működtetése.

Az anyagi finanszírozást, saját pénzből kellett megoldani, ami sok esetben nagy áldozattal járt, de aktív kutyabarát és segítőkész közösségnek köszönhetően számtalan kutyának sikerült az évek során hazajutni vagy otthont találni.